Kokken

Kokkefaget er et internasjonalt fag som er i stadig forandring gjennom tilførsel av nye råvarer og nye impulser fra hele verden. Kokken, som fagarbeider, skal kunne tilberede mat for alle typer mennesker og anledninger, i henhold til nasjonale og internasjonale tradisjoner og trender.

Hva gjør en kokk?

Som ferdigutdannet kokk vil du kunne jobbe med mat på en rekke forskjellige steder. Foruten å tilberede nydelig mat må du kunne mye om planlegging, innkjøp, lagring, produksjon, kvalitetssikring, presentasjon og økonomi. Du må selvfølgelig også være i stand til å kommunisere med kolleger og gjester for å sikre at maten du lager fører til at gjestene trives og har lyst til å komme tilbake til din matlaging.

Hvor kan jeg jobbe?

Arbeidsplassene som kokk er knyttet til kjøkkener på serveringssteder innenfor alt fra hurtigmat til gourmetrestauranter, fra hoteller og andre overnattingsbedrifter, turistskip, borerigger, handelsskip og fiskefartøyer til ferskvareavdelinger i dagligvarebutikker.

Fagbrev som kokkFagbrev som kokk

Yrkesbetegnelse:

Kokk med fagbrev / mesterbrev
Eventuell videreutdanning:
Kjøkken- og restaurantledelse, Diplomkokk, Hotelledelse, Reiselivsledelse, Næringsmiddelteknikk, Matvitenskap, kostøkonom, samfunnsernæring

Lønn i læretiden:

Lønn etter-tariff avtale mellom partene i arbeidslivet.

Eksempel på eksamensoppgave:


Last ned eksempel på eksamensoppgave >

Mer informasjon på:

www.vilbli.no

X