Servitøren

Servitørfaget er et internasjonalt fag. Faget er under stadig utvikling gjennom etablering av nye serveringssteder med flerkulturelle trekk og trender. En god servitør er restaurantens ansikt utad, og det er viktig at du er utadvendt, flink til å kommunisere, initiativrik og smiler.

Hva gjør en servitør?

En servitør må kunne omtrent like mye om mat, drikke og produksjon som kokken. Din jobb vil blant annet være å formidle informasjon om mat og drikke til gjestene, for å sikre at de får en god opplevelse. Ingen dag er lik den forrige, da gjester kommer og går, så du bør være utadvent og klar til å takle mennesker og utfordringer hver dag. Du skal være i stand til å arrangere og gjennomføre forskjellige slags arrangementer som store selskaper, banketter, kurs og konferanser.

Hvor kan jeg jobbe?

En servitør kan jobbe innenfor bar- og restaurantnæringen, på hoteller og andre overnattingssteder. Yrket preges av internasjonalisering, og du må kunne forholde deg til mennesker med andre språk og kulturbegreper på en måte som ivaretar kundenes ønske om gode opplevelser.

Fagbrev som servitør

Yrkesbetegnelse:

Servitør med fagbrev
Eventuell videreutdanning:
Kjøkken- og restaurantledelse, Vinkelner, Hotelledelse, Reiselivsledelse

Lønn i læretiden:

Lønn etter tariff avtale mellom partene i arbeidslivet.

Mer informasjon på:

www.vilbli.no

X